facebook tracking

Tieran harjoittelijaksi?

Eri toimipisteemme tarjoavat erilaisia käytännön oppimisen mahdollisuuksia ICT:n ja hallinnon tehtävissä. Mikäli opiskelet ja haet harjoittelupaikkaa, jätä meille harjoittelijahakemus.

Harjoittelijaksi Infrapalveluihin
Harjoittelijaksi Valinnanvapaus -tiimiin (PSOP)
Harjoittelijaksi sisäisiin palveluihin?
Tutustu Tieran Infrapalveluihin
Tutustu Tieran sisäisiin palveluihin!

Kokemuksia harjoittelusta

Olin työharjoittelussa Tieran Mikkelin toimipisteessä 31.10.2017-5.1.2018. Tiera ei ollut entuudestaan tuttu, mutta päätin kuitenkin hakea. Työskentelin Tieralla Mikkelin toimipisteen lähituessa loppukäyttäjien päätelaitteiden parissa pääasiassa tehden päivityksiä, uudelleen asennuksia sekä käyttöönottoja. Harjoittelun edetessä vastuuni kasvoi ja tein useita lähitukikeikkoja Mikkelin alueella. Keikat olivat pääasiassa laitevaihtoja tai uusien laitteiden toimittamista, sekä tietoteknisten ongelmien tutkintaa ja ratkaisua. Työkaverit olivat todella mukavia ja hauskoja, sekä neuvoivat aina tarpeen tullen. Perehdytys oli myös hyvin selkeää ja ohjeet olivat helposti saatavilla.

Heli, datanomiopiskelija Lähituki, Mikkeli

Oli kevät ja käynnissä oli kuumeinen harjoittelupaikan metsästys. XAMK:in seinälle ilmestyi Tieran työpaikkailmoitus, ja siitä innostuneena tiedustelin lisää harjoittelumahdollisuuksista henkilöstöpäälliköltä. Harjoittelu alkoi muutaman muuttujan kautta osa-aikaisesti Mikkelin toimipisteellä elokuussa, koska halusin osallistua myös koulun lähiopetukseen. Harjoittelun aikana työskentelin osana talous- ja henkilöstöhallinnon tiimejä monipuolisissa tehtävissä, arkistoinnista sisällön tuottamiseen ja laskutuksesta sisäisten ohjeiden kirjoittamiseen. Ääripäästä toiseen, mutta se piti mielen virkeänä. Sain työskennellä itsenäisesti ja toteuttaa omia ideoitani, mutta apu ja ohjeet olivat aina saatavilla. Virheiden tekemistä ei tarvinnut pelätä, vaan tärkeintä oli oppia niistä! Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä mihin kaikkeen harjoittelija otettiin mukaan, kävin esimerkiksi muutaman kerran työmatkalla isolla kirkolla (Helsingissä). Yleisesti Tieralla oli hyvä tekemisen meininki, ratkiriemukas tunnelma ja töihin oli aina mukava tulla. Käytössä oli myös liukuva työaika ja se sopi aamu-uneliaalle ihmiselle mainiosti.

Mikko, liiketalouden tradenomiopiskelija Sisäiset palvelut, Mikkeli

Työssäoppimisjakso Turun ammatti-instituutin datanomilinjalla häämötti lähitulevaisuudessa ja tarkoituksena oli löytää oppimispaikka, jossa harjoittelija otetaan oikeasti tekemiseen mukaan. Tierasta kuulin perhetuttuni kautta ja työtehtävät PSOP-järjestelmän parissa vaikuttivat sopivan haastavilta ja sellaisilta, joiden parissa saattaisin työskennellä myöhemminkin, joten päätin hakea Turun toimipisteelle työssäoppimaan. Työssäoppimisjaksolla Juhannuskukkulan koulutalolla opittuja asioita sovellettiin käytäntöön, mutta opin myös paljon uutta IT:stä ja itse Tierasta, sekä PSOP-tiimin tekemisestä. Tieran tuottamien palveluiden laajuus, projektitöiden suunnittelun perinpohjaisuus ja kova työtahti yllättivät minut. Suurimman osan työskentelin yhdessä toisen harjoittelijan kanssa saaden ohjausta, apua ja neuvoja työkavereilta. Työt sujuivat hienosti hyvän ilmapiirin ja selkeiden ohjeiden avulla. Tehtävistäni päällimmäisenä jäi mieleen ohjevideoiden editointi sekä nettisivujen päivitys- ja käännöstyöt, koska koin ne kaikista mielekkäimpinä ja sopivan haasteellisina. Toisena vuonna hain ja pääsin uudestaan Tieralle uusien ja haastavampien työtehtävien pariin, jotka tukevat myös tulevaa erikoistumistani. Suosittelen Tieraa eri alojen opiskelijoille harjoittelupaikkana – kaikille löytyy varmasti omia opintoja tukevaa mielekästä tekemistä.

Jesse, datanomiopiskelija Sote- ja kuntaratkaisut, Turku

Usein kysyttyä

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta