Pääkaupunkiseudun sykkeestä pohjoisen rauhaan

Uratarina_Pia_3 (003).jpg

IT-urani pyörähti käyntiin 90-luvun alkutaipaleella IBM:n palveluksessa pääkaupunkiseudulla. Sieltä matka jatkui Kuusamoon, koska pohjoisen rauha ja luonto veti puoleensa. Kuusamossa ura jatkui silloisen ICL Datan Koillismaan tietoverkon palvelutuotannossa ja myöhemmin Kuusamon kaupungin tietohallinnon yksikössä. Kokeilin siipiäni myös yrittäjänä muutaman vuoden. Yrittäjävuosien jälkeen siirryin Tieran palvelukseen ja vuoden 2018 lopulla minulla tuli 7 vuotta täyteen eri rooleissa talon sisällä.

On hienoa, että Tiera on tarjonnut mahdollisuuksia siirtyä toisiin työtehtäviin aina tilanteen mukaan, koska silloin ei ole päässyt tylsistymään ja mieli on pysynyt virkeänä. Olen toiminut talossa tietohallintoasiantuntijana, projektipäällikkönä ja nykyisen roolini ratkaisupäällikkönä aloitin helmikuussa 2018.


Ratkaisupäällikön roolissa vastaan opetuspalveluidemme Edisonin ja Edustoren toimivuudesta ja kehitystyöstä asiakasrajapinnassa yhteistyössä toimittajakumppaneidemme kanssa. Asemamme yrityksenä on kuntakentällä merkittävä ja oma työni kuntakentän kehittämisessä näkyy koululaisten ja opettajien kouluarjessa. 


Tieran opetuspalveluita käyttää uudistuneen Edustoren myötä lähes puoli miljoonaa loppukäyttäjää ja yhdessä tiimini kanssa tavoitteemme on pitää jokainen heistä tyytyväisenä. Nautin työskentelystä asiakkaidemme kanssa ja parasta on, kun olemme onnistuneet lunastamaan lupauksemme asiakkaalle ja jopa hiukan ylittämään ne. Työtäni ohjaa Tieran arvot, jotka ovat mielestäni sovellettavissa kaikessa toiminnassamme. Osaltani haluan tehdä työni siten, että jokainen asiakas on tyytyväinen, ja että voin jälkikäteen tuntea onnistuneeni työssäni.

Uratarina_Pia_Zeus_töissä_pieni.jpg

Paras puoli työssäni on sen joustavuus ja itsenäisyys. Teen kokoaikaisesti etätyötä kotitoimistolta käsin ja minulla on mahdollisuus suunnitella oma työni ja aikatauluni. Välillä on tosin vaikeaa rajata työaika ja vapaa-aika erilleen, koska työpiste on kotona ja toisinaan löydän itseni työtehtävien parista työajan ulkopuolella. Vapaa-aika kuluu luonnossa liikkuessa, kahvakuulailun ja omakotitalon remontoinnin parissa. Puolitoista vuotta sitten elvytin myös nuoruuden harrastukseni ja aloitin ratsastuksen uudelleen.  Se on äärimmäisen hyvä tapa nollata pää, koska yhteistyö ison hevosen kanssa vaatii täyttä keskittymistä tunnin alusta loppuun. Usean vuoden tauon jälkeen perheeseemme on liittynyt myös Zeus-koira, josta on seuraa sekä kotitoimistolla työskennellessä että vapaa-aikana. 

 

Muutos on mahdollisuus niin asiakkaillemme kuin Tierallekin 

IT:n kehittyminen, sen tuomat mahdollisuudet ja muutokset ovat päivän polttavia puheenaiheita ja niitä pohditaan eri toimijoiden taholla aktiivisesti. Tämä antaa loistavat mahdollisuudet Tieralle hyödyntää asiantuntemustaan ja osaamistaan kuntien hyödyksi muutoksien keskellä. Organisaatiomme on sopivan kokoinen reagoimaan tapahtuviin muutoksiin ketterästi, mutta samalla olemme kuitenkin riittävän iso organisaatio ollaksemme vaikuttava tekijä kuntakentän kehittäjänä.
Digitaalisten palvelujen kehittämisessä keskeistä on mm. palvelujen ja ohjelmistojen yhteen toimivuuden varmistaminen eri järjestelmien välisten integraatiotarpeiden kasvaessa koko ajan, jotta voimme tukea kuntia hyvinvoinnin ja elinvoiman edistäjinä ja saada aikaan kuntia ja kuntalaisia oikeasti hyödyttäviä ratkaisuja. Haasteita toki riittää hallinnollisten uudistusten paineissa ja uusien toimintamallien kehittämisessä, kun kuntien rooli, tehtävät ja asema ovat muuttumassa.

 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@tiera.fi
  • Anna Björk
  • Anne Talvitie
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Firzeta Jakupovic
  • Heikki Lindstedt
  • Jaakko Matinlompolo
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta