Siirryin Tieraan osana RHL-Data Oy:n ICT-liikkeenluovutusta syksyllä 2019. Siirtyminen uuden työnantajan palvelukseen oli koko vanhalle työyhteisölle varsin stressaava tilanne ja myös tiedonkulun suhteen oli etenkin ennen siirtymistä jonkin verran haasteita. Tiera tarjosi kuitenkin paljon erilaista tukea siirtymisen helpottamiseksi, joten yksin ei tilanteeseen tarvinnut jäädä. Mielestäni liikkeenluovutusten mukanaan tuomissa muutoksissa jokaisen olisikin hyvä muistaa omat vaikutusmahdollisuutensa tilanteessa: jos vain mahdollista, niin hiljennä mielesi ja kuuntele rauhassa mitä uusia mahdollisuuksia voisi olla tarjolla ja toisaalta myös mitä itselläsi voisi olla tarjottavana. Älä jää omien ennakkokäsitystesi vangiksi, vaan yritä olla avoimin mielin. Muutostilanteessa kannattaa nähdä vaivaa myös itse ja pyrkiä aktiivisesti tutustumaan uusiin ihmisiin ja työkavereihin.

Omalla kohdallani muutos oli varsin tervetullut: minua ei surettanut luopua vanhasta ja olin utelias näkemään mitä kaikkea siirtyminen Tieran palvelukseen toisi tullessaan. Tarjotuista tukimalleista omalla kohdallani henkilökohtaisen mentorin nimeäminen oli kenties se kaikkein hyödyllisin. Oman mentorini kanssa yhteinen sävel löytyi heti ja hän on edelleenkin arvokas sparraaja monenlaisissa asioissa. Myös Tieran tarjoamasta palvelumuotoilukoulutuksesta jäi paljon eväitä reppuun ja tutustuin siellä työkavereihin, joiden kanssa olen edelleen jatkuvasti tekemisissä. Yhteistyö "kurssikavereiden” kanssa tulee myös jatkumaan tulevissa hankkeissa. Kaiken kaikkiaan tunsin oloni erittäin tervetulleeksi ja minut on otettu kaikkialla hyvin vastaan, vaikka kovin paljon ei työvuosia enää jäljellä olekaan.

Ennen Tieraan siirtymistä olin ollut jo pitkään tekemisissä Riihimäen kaupungin kanssa, joten toin siirtymisprosessiin paikallistuntemusta ja välitin osaltani tietoa myös Tieran suuntaan. Tämä on hyvä tausta myös tulevaisuutta ajatellen, kun aloitan syksyllä uuden Riihimäelle perustettavan digiosaamiskeskuksen vetäjänä. Tuleva osaamiskeskus on ensimmäinen laatuaan Tieralla, joten kysymyksessä on oikeastaan pilottihanke, jossa verkotetaan paikalliset toimijat, kuten yritykset ja oppilaitokset, yhteen toimimaan yhteisten päämäärien hyväksi. Hanke on osittain vielä keskeneräinen ja jäsentymätön, joten työskentelen sen parissa käytännössä jo nyt. Oman haasteensa hankkeeseen tuo sen virtuaalinen luonne: yhteinen tavoite ja näkemys kaikkien osallisten kesken on erittäin keskeistä ja tärkeää hankkeen menestymisen kannalta. Tarvitaan ihan jokaisen osallistumista, osaamista sekä yhteen hiileen puhaltamista. Tästä on onneksi paljon positiivisia merkkejä ilmassa jo nyt, joten olen hankkeen suhteen varsin luottavaisella mielellä. Ajattelen, että tämä digiosaamiskeskus-hanke on omalla kohdallani mahdollisesti se työuran loppuvuosien paikka ja myös arvomaailmaltaan varsin mieluinen sellainen: päämääränä on yhteisen hyvän tuottaminen kaikkien osallisten hyödyksi. Jos tämän lisäksi vielä jotain ammatillista unelmaa voisi toivoa, niin kenties tämän osaamiskeskuksen ”ilosanoman” levittäminen myöhemmässä vaiheessa myös muualle voisi olla sellainen.

Vapaa-ajalla kirjallisuus ja lukeminen ovat minulle rakas harrastus, samoin elokuvat ja tarinat yleensäkin tavalla tai toisella. Etenkin sienestysaikaan harrastan myös metsämeditaatiota ja nautin luonnonrauhasta. Myös lastenlapset ovat tärkeä ja iso osa elämää, heidän kanssaan puuhatessa työasiat unohtuvat ja asettuvat oikeisiin mittasuhteisiinsa.

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Firzeta Jakupovic
  • Heikki Lindstedt
  • Jaakko Matinlompolo
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta