facebook tracking

Vaihto pöydän toiselle puolelle

Minusta tuli tieralainen Orimattilan kaupungin ICT-palveluiden (kokonaisulkoistus) liikkeenluovutuksen yhteydessä vuoden vaihteessa 2020. Olin työskennellyt Orimattilan kaupungin palveluksessa lähes 32 vuotta, joten muutos tuntui aluksi haastavalta ja arveluttavalta. Edelleen kuitenkin työskentelen osaksi Orimattilan kaupungin tietohallinnon asioiden parissa ja olen myös tiiviisti mukana siirtymävaiheeseen liittyvissä asioissa ja haasteissa. Yhtenä suurena muutoksena on mm., että kun aikaisemmin toimin tilaajan roolissa ja kaupungin edustajana virkavastuulla - nyt olen siirtynyt ”pöydän toiselle puolelle” eli olen asiantuntijana sekä palveluntarjoajana suunnittelemassa ja toteuttamassa ostettuja palveluja kuntien ja kaupunkien suuntaan. Tällä hetkellä koen, että muutos kohdallani on erittäin positiivinen asia ja nykyinen työni Tieralla on aikaisempaa itsenäisempää ja vapaampaa. Plussaa on myös Tieran laajan organisaation tuoma taustatuki: voin itse keskittyä omaan varsinaiseen ydintehtävääni ja osaamiseeni, kun aikaisemmassa työssäni olin yksin vastuussa mm. laajoista operatiivisista tehtävistä, ilman taustatukea.

Hieman epätietoisen loppuvuoden 2019 jälkeen tunnelmat muuttuivat pian aivan toisenlaisiksi ja jopa helpottuneiksi. Sain tukea uudelta työnantajalta siirtymiseen enemmän kuin olin osannut toivoakaan ja pikkuhiljaa Tieran tarjoamat mahdollisuudet alkoivat itselle selkeytyä. Esimerkiksi työskentelyolosuhteet ja varsinkin etätyömahdollisuus Tierassa ovat aivan jotain muuta mihin olin tottunut. Etenkin se, että saan itse osallistua työtehtävieni määrittelyyn sekä kuinka ja missä työtäni teen. Tieran avoimuus ja luottamus työntekijöitä kohtaan on esimerkillistä. Entisenä kaupungin viranhaltijana nykyinen vuorovaikutteinen työympäristö suorastaan häkellyttää! Tunnelmat tällä hetkellä ovat siis todella positiiviset. 

Vastaavassa tilanteessa olevalle neuvoisin, että pidä katseesi tulevaisuudessa ja mieti, mitä positiivisia muutoksia siirtyminen Tieraan voi tuoda tullessaan. Mahdollisuuksia on paljon ja tilanteessa kannattaa tuoda myös omaa osaamistaan ja toiveita esiin. Olemalla aktiivinen voi tulevaan työnkuvaan ja tiimiin vaikuttaa itse hyvin paljon. Tukea tilanteeseen on myös tarjolla, tarvittaessa jopa omaan tarpeeseen räätälöitynä. Alussa muutos voi tuntua pelottavalta, mutta ainakin omalla kohdallani voin sanoa, etten koskaan aikaisemmin ole ollut työssäni näin tyytyväinen.

Tieraan siirtymisen myötä minulle uusi kokemus on ollut oman Ratkaisut-tiimini sijainti ympäri Suomea. Kevään aikana olen kuitenkin huomannut, että tämä virtuaalimalli sopii omaan työskentelytapaani oikein hyvin. Toki kaikilla on omat työtehtävänsä ja roolinsa, mutta olemme joka viikko yhteyksissä, jos ei työasioihin liittyen, niin vähintään virtuaalikahvien merkeissä. Toimistopäivinä Orimattilassa tapaan myös säännöllisesti entisiä kaupunkiorganisaation tiimiläisiäni eli nykyisiä työkavereitani. 

Vapaa-aikani kuuluu kunnostuspuuhissa joko kotona osaksi puulämmitteisen rintamamiestalon parissa tai mökillä Kotkan saaristossa. Molemmissa paikoissa myös polttopuiden teko vie oman aikansa, vaikka mieluista hommaa onkin. Harrastuksina mm. ruuanlaitto, kalastus ja kalan jalostus. Etenkin kylmä- ja lämminsavustus, johon olen panostanut lähes pro-luokan laitteisiin. Kuivaporot tekeytyvät viinikaapissa herkuksi ja sous vide takaa pihville sopivan kypsyyden.

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Holopainen
  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Erkki Laine
  • Firzeta Jakupovic
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta