facebook tracking

Jesse, datanomiopiskelija

Työssäoppimisjakso Turun ammatti-instituutin datanomilinjalla häämötti lähitulevaisuudessa ja tarkoituksena oli löytää oppimispaikka, jossa harjoittelija otetaan oikeasti tekemiseen mukaan. Tierasta kuulin perhetuttuni kautta ja työtehtävät PSOP-järjestelmän parissa vaikuttivat sopivan haastavilta ja sellaisilta, joiden parissa saattaisin työskennellä myöhemminkin, joten päätin hakea Turun toimipisteelle työssäoppimaan. 

Työssäoppimisjaksolla Juhannuskukkulan koulutalolla opittuja asioita sovellettiin käytäntöön, mutta opin myös paljon uutta IT:stä ja itse Tierasta, sekä PSOP-tiimin tekemisestä. Tieran tuottamien palveluiden laajuus, projektitöiden suunnittelun perinpohjaisuus ja kova työtahti yllättivät minut. Suurimman osan työskentelin yhdessä toisen harjoittelijan kanssa saaden ohjausta, apua ja neuvoja työkavereilta. 

Työt sujuivat hienosti hyvän ilmapiirin ja selkeiden ohjeiden avulla. Tehtävistäni päällimmäisenä jäi mieleen ohjevideoiden editointi sekä nettisivujen päivitys- ja käännöstyöt, koska koin ne kaikista mielekkäimpinä ja sopivan haasteellisina. Toisena vuonna hain ja pääsin uudestaan Tieralle uusien ja haastavampien työtehtävien pariin, jotka tukevat myös tulevaa erikoistumistani. 

Suosittelen Tieraa eri alojen opiskelijoille harjoittelupaikkana – kaikille löytyy varmasti omia opintoja tukevaa mielekästä tekemistä.

 

Takaisin opiskelijasivulle

 

 

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta