facebook tracking

Koulutus: Datanomi (opisto)
Toimipiste: Helsinki

Tiera tarjosi mahdollisuuden vaikuttaa asioihin

Sain vinkin vuonna 2012, että Tieralla olisi paikka auki juuri alkaneessa ERP-liiketoiminnassa. Hakiessani Tiera oli vasta perustettu ja minulle varsin tuntematon yritys. Työhaastattelun jälkeen minut valittiin esimiespositioon.

Silloin aloitimme kaikki alusta, organisaation toimintatavoista rekrytointeihin ja asiakassopimuksiin, mutta ajatus kokonaan uuden aloittamisesta kiehtoi minua, koska pääsin vaikuttamaan asioihin laaja-alaisesti. Tartuin haasteeseen ja nykyisin vastaamme Tieran ERP-tuotannosta neljän tiimiläiseni kanssa.

Johtaminen vaatii tiettyjä sääntöjä ja ohjausta, mutta esimiehenä miellän itseni enemmän oikeudenmukaiseksi koutsiksi ja annan tiimilleni vapaat kädet työn tekemiseen, koska luotan heihin. Tarvittaessa olen tiimini tukena ja apuna. Pyrin luomaan tiimilleni työntekoa tukevat raamit ja puitteet. Aiempaa työkokemusta minulla on IT-alan yrityksistä Telialta ja Accenturelta. Esimiestehtävissä olen toiminut noin 20 vuotta ja siinä ohella ERP-järjestelmien lainalaisuudet ja erilaiset persoonallisuudet ovat tulleet tutuiksi.

Perheeseeni kuuluu poikalauma, vaimo ja useita eläimiä, joiden parissa vapaa-aikani kuluu osittain. Tällä hetkellä kotonani on seitsemän eläintä, viisi kissaa ja kaksi koiraa. Tämän ohella vietän aikaani kirjojen, lenkkeilyn ja salibandyn parissa. Lukeminen on minulle tärkeää ja ajan kuluessa kokoelmiini on kertynyt satoja kirjoja. Olen sen verran perinteikäs, että en lue kuin paperiversioita.

Työkaverit ja ilmapiiri ovat työviihtyvyyden perusta

Viihdyn työssäni, koska loistavat työkaverini muodostavat toimistolle avoimen ja hauskan ilmapiirin. Joskus hyvä henki näkyy yllättävissä tilanteissa ja huumori lähtee elämään omalla hyvällä tavalla. Muistan eräät talvipäivät Naantalissa. Ennen talvipäiviä henkilöstöpäällikkömme Jarkko oli tiedustellut toiveitamme huonekavereiden suhteen. Huumorimiehenä vastasin Jarkolle, että Pamela Anderson olisi mukava. Luulin, että heittoni ei johtaisi mihinkään, mutta illalla avatessani hotellihuoneen oven, huoneessani oli yllätys. Valitettavasti Pamela ei päässyt paikalle, mutta Jarkko järjesti pahvisen version tilalle.

Koen myös pääseväni vaikuttamaan asioihin ja se on suuri ilo. Minua motivoi uusien asioiden oppiminen tekniikan osalta, isot projektit ja niiden tuotanto, sekä tiimini onnistuminen ja kehittyminen. Oma osaamiseni on kehittynyt vuosien varrella ja julkishallinnon kiemurat ja hankintalain kommervenkit ovat tulleet tutuiksi.

Tiera on tarjonnut mahdollisuuden kehittää omia esimiestaitojani erilaisin kurssein ja koulutuksin. Olen suorittanut tiimini kanssa erilaisia sertifikaatteja, koska Tieran SAP-kumppanuus sitä edellyttää. Tiimissämme pääsee siis oppimaan SAP-järjestelmän uudet toiminnot ja työkalut sekä paljon muuta. Tulevaisuudessa haluan pysyä ajan tasalla teknologiakehityksen kanssa ja toivon Tieran kasvavan vakavaraiseksi yritykseksi sekä saavan uusia suuria ERP-asiakkuuksia palvelun piiriin. Olemme oikealla tiellä jo nyt.

Muutama kollegani

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta