facebook tracking

Tutkinto: Kauppatieteiden maisteri, tietojärjestelmätiede 

Mittaan kahdesti ja sahaan kerran

Aloitin työni tietojärjestelmien parissa Tierassa helmikuussa 2018, kun Tieran Valinnanvapaus/PSOP-tiimissä (palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä) avautui paikka kasvaneen liiketoiminnan myötä. Mahdollisuus houkutteli minua, koska pääsin jatkamaan samaa työtä kuin aiemmin, mutta vielä suuremmassa mittakaavassa. Ennen Tieraa työskentelin usean vuoden Turun kaupungilla PSOP:in parissa. Alkujaan olin siellä työharjoittelussa ja myöhemmin minut vakinaistettiin kaupungin palvelukseen. Niiden vuosien aikana PSOP-osaamiseni ja kunta-alan tuntemukseni kehittyi, mikä teki minusta oikean henkilön vastaamaan myös Tieran tarpeeseen.

Työni Tieralla koostuu pääasiassa PSOP- järjestelmän kehitykseen liittyvistä tehtävistä. Pääsen vaikuttamaan järjestelmien käytännön toiminnallisuuksin ja varmistamaan, että ominaisuudet tehdään mahdollisimman tehokkaasti ja tuottavasti. Toimin tuoteomistajan roolissa järjestelmän kehityksessä, ohjaten kehitystiimin toimintaa uusien muutospyyntöjen toteutuksessa. Vastaan myös mm. toiminnallisuuksien hyväksymistestauksen toteuttamisesta asiakkaiden kanssa, sekä toimin kansallisessa kehitysryhmässä asioiden esittelijänä. Koulutan asiakkaiden työntekijöitä sekä palveluntuottajia järjestelmän käytössä, ja ylläpidän järjestelmän ohjeistusta. Nautin työstäni, koska se on projektimuotoista - sillä on selkeä alku- ja loppupiste. Perfektionistisena luonteena minulle on tärkeää päästä laatimaan tarkat suunnitelmat ennen toteutusta, koska mielestäni se on paras tapa saavuttaa toivottu lopputulos, oli tehtävä sitten mikä tahansa. Työssäni parasta on se, että saa suuren kokonaisuuden PSOP-järjestelmään toteutettua ja tuotantoon asti. Lisäksi minua motivoi asiakkaiden ongelmien ratkaisu, positiivinen palaute ja tietoteknisten haasteiden kanssa painiminen.

Haluan antaa parhaan panokseni jokaiselle työtehtävälle ja auttaa kollegoitani mahdollisuuksieni mukaan, mutta yritän pitää vapaa-aikani erossa työstä. Vapaa-aikanani kuluu musiikin, videopelien ja liikunnan parissa. Pidän laulamisesta sekä soitan hieman kitaraa ja rumpuja. Yliopistoaikoina olin mukana opiskelijateatterin bändissä, mutta tällä hetkellä bänditoimintaa ei ole. Itsestä huolehtiminen on tärkeää ja edistän hyvinvointiani ja kuntoani pyöräilemälle ympäri vuoden ja tekemällä kehonpainotreenejä aktiivisesti.

Menestys vaatii halua, kasvua ja kehittymistä

Tiera on työnantaja, joka mahdollistaa monipuoliset työtehtävät kunta-alalla. Menestys tehtävissä vaatii kuitenkin moniulotteisia näkemyksiä ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, sekä halua uudistua ja kehittyä. Mahdollisuudet uralla etenemiseen ovat etukäteen määriteltyjä moniportaisia askelia: joko oman osaamiseni alalla, tai kokonaan uusia työtehtävien vaihtamisen mahdollisuuksien kautta. Olen tyytyväinen omiin työtehtäviini ja ne ovat kasvaneet lyhyessä ajassa huomattavasti. Se on vahva merkki luottamuksesta ja yleisesti meidän työkulttuuri kannustaa itsensä kehittämiseen. Tulevaisuudessa toimin mahdollisesti opiskelijaharjoittelijan ohjaajana ja toki myös uraportailla eteneminen kiinnostaa, mutta se tulee ajan ja osaamisen kehittymisen kanssa.

Tiera panostaa vahvasti työntekijöihinsä ja meillä on todella laajat työntekijäedut, erityisesti terveydenhuollon puolesta. Vuosittain on ryhmäytymispäiviä ja erilaisia työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyviä haasteita. Päällimmäisenä mielessäni on menneenä kesänä järjestetty Kesäspurtti, jossa meidät haastettiin liikkumaan. Porkkanana tässä oli se, että saimme käyttää kuukausittain kaksi palkallista työtuntia liikkumiseen.

Tiera on kulkemassa organisaationa loistavaan suuntaan, koska kuntien IT-tarpeet kasvavat jatkossa kunta-alalla digitalisaation puskiessa eteenpäin ja sotemuutoksen valmistuessa. Meille tämä on suuri asia, koska PSOP on levinnyt laajasti maan ympäri ja pystymme toteuttamaan sotemuutoksen vaatimukset nopeasti.

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta