facebook tracking

Tieralainen minusta tuli lokakuussa 2019, kun RHL-Data Oy:n ICT-henkilöstö siirtyi liikkeenluovutuksessa Tieran työntekijöiksi. Tällä hetkellä työskentelen osana Sovellustukipalvelut-tiimiä IT-asiantuntijana ja teen myös mm. käyttövaltuushallintaan liittyviä tehtäviä. Toimin lisäksi Riihimäen toimipistevastaavana. Työnkuvani Tieralla on muuttunut aikaisempaan työhöni verrattuna ja esimerkiksi lähitukikeikat asiakkaiden toimipisteisiin on jääneet omasta toimenkuvastani pois. Oikeastaan vanhaa en enää edes kaipaa, mutta edelleenkin huomaan lähes viikoittain miten laajasti aikaisemmin pienessä porukassa joutui tai oikeastaan pääsi eri tehtäviä tekemään. Tierassa toimenkuvat ovat erikoistuneempia ja itselläni on edelleen pohtimista sen suhteen, mihin suuntaan haluaisin tehtäviäni ja osaamistani kehittää. Mahdollisuuksia Tieralla on selkeästi aikaisempaa enemmän.

Eräs kiva ja mielenkiintoinen homma alkuvuoden 2020 aikana oli Riihimäen uuden toimipisteen toimistotilojen etsiminen sekä toimitilasuunnitteluun ja muuttoon liittyvät tehtävät. Tykkään muutenkin kaikenlaisista remonttihommista ja mielelläni autan niissä tarvittaessa myös muita. Myös muuttoja on tullut viime vuosina ”harrastettua” paljon: vuoden 2018 aikana olin mukana kahdeksassa muutossa ja viimeisen vuodenkin aikana muuttoja on kertynyt tämä toimiston muutto mukaan lukien viisi. Parhaillaankin on käynnissä ulkomailla olevan vanhemman poikani puolesta muuttohommat, mutta minusta on vain kivaa olla avuksi ja muiden auttamisesta tulee hyvä mieli. Nämä uudet toimitilat ovat aikaisempaan verrattuna huomattavasti toimivammat ja mukavammat, joten nyt on arkiaamuisin myös kiva tulla töihin. Oma työmatkani on ainoastaan muutama minuutti kävellen, joten kesäkuumallakin on mukavaa tulla toimistolle nauttimaan ilmastoinnin viileydestä.

Tällä hetkellä omat tunnelmani ovat hyvät ja vanhaa ei todellakaan ole ikävä. Etenkin aika ennen varsinaista siirtymistä Tieralle oli haastavaa ja jopa myrskyisää, joten takana on kyllä raskas vuosi. Ennen siirtymistä oli tietoa tulevaisuudesta suorastaan vaikea saada, joten tilanne oli todella stressaava. Työstettävää muutoksessa riittää varmasti tavalla tai toisella edelleen, mutta ainakin itselläni on nyt huomattavasti parempi fiilis kuin aikaisemmin.

Vastaavassa muutostilanteessa olevia haluaisin rauhoitella, että ei ole syytä paniikkiin ja asiat järjestyvät kyllä. Kannattaa olla avoimin mielin ja katsella rauhassa, mitä muutos tuo tullessaan. Muutoksessa mukana olevien esimiesten on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää jakaa mahdollisimman paljon tietoa myös rivityöntekijöille, tämä osaltaan helpottaisi tunnelmia epävarmaksi koetussa tilanteessa.

Tiera tarjosi omalta osaltaan tietoa ja tukea heti liikkeenluovutuksen tapahduttua. Tarjotuista tukimuodoista etenkin mentoritoiminta on ajatuksena hyvä ja siihen kannattaa myös jatkossa panostaa. Omalla kohdallani mentoritoiminnan myötä muodostui kahden mentorin ja kahden siirtyvän työntekijän porukka, jonka kanssa edelleenkin olemme silloin tällöin yhteyksissä. Mentorin kautta saa luontevasti ainakin yhdet tutut kasvot uudesta työporukasta, jolta on sitten helppo kysyä asioista aina tarvittaessa. Kiitokset myös nykyiselle esimiehelle, jolta vastaukset saa aina nopeasti, tämäkään ei ole aina ihan itsestään selvää. Kaiken kaikkiaan omat fiilikseni ovat tällä hetkellä paremmat kuin aikoihin ja hyvillä mielin odotan tulevaa.  

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Holopainen
  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Erkki Laine
  • Firzeta Jakupovic
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta