Yrittäjästä Tieran tuotantopäälliköksi 

Urani IT-alalla alkoi yrittäjänä tehdessäni oman yrityksen kautta konsultointitehtäviä Turun kaupungille. Tiera tuli Turun kuvioihin mukaan vuonna 2012, ja yrityskonsultteja pyydettiin mukaan Tieraan Infra Competence Centeriin työsuhteessa oleviksi asiantuntijoiksi. Infran osaamiskeskuksessa toimin etätuen asiantuntijana Turun Kaupungin loppukäyttäjille, eli tein käytännössä samaa työtä, jota olin jo aiemmin tehnyt konsulttina.  

Työskentelin etätuen asiantuntijan tehtävässä noin viisi vuotta, jonka jälkeen aloin kaivata lisää haasteita. Minulla oli kova palo näyttää, että minussa on esimiesaineista, ja vuoden 2017 aloitin lähituen ryhmävastaavana. Ensimmäiset kuukaudet menivät oppiessa ja työn sisäistämisessä, mutta nautin jokaisesta hetkestä. Kasvuni esimiehenä oli alkanut, ja vuoden 2017 lopussa tittelini muuttui tuotantopäälliköksi, kun johtamisalueeni kasvoi valtakunnalliseksi. 

Matka on ollut pitkä ja vuosien varrelle on mahtunut motivaatio-ongelmia ja muita hidasteita, koska aiemmissa rooleissa kaipasin enemmän haasteita. Vuosien varrella olen kasvanut työntekijänä ja ajatusmallini ovat muuttuneet isosti. Oma kehitykseni noteerattiin Tieran talvipäivillä ja minut valittiin vuoden tieralaiseksi vuonna 2018. Se oli yksi urani suurimmista kohokohdista, ja on hienoa, että tekemiseni ja asenteeni on näkynyt muillekin. Palkintostipendin aion käyttää oman johtamisosaamiseni kehittämiseen.

Aivoriihi tiimin kesken on osa tehokasta päätöksentekoa 

Tieralla on todella vahva etätyöskentelyn ja -johtamisen kulttuuri. Toimipisteet ja tiimit ovat hajautuneet ympäri Suomen, mikä tuo omat haasteensa tiimien johtamiseen. Etäjohtamisessa todellisuus ei välttämättä aina välity johtajalle, jolloin tuotannon ohjeistamisesta voi tulla haastavaa. Tiera on kuitenkin tarjonnut käyttöön etäjohtamiseen sopivia koulutuksia ja kirjallisuutta, joista on ollut todella iso apu. Myös työn ulkopuolella Nuorkauppakamarin toiminta on edistänyt omaa johtamisosaamistani ja kasvattanut verkostojani.  

Tällä hetkellä lähituen tiimeissä on 16 henkilöä, joista puolet työskentelee muualla kuin Turussa, mm. Mikkelissä ja Länsi-Uudenmaan piireissä. Koko lähituella on kuukausittaiset tiimipalaverit, ja viikoittain pidämme asiakaskohtaisia palvelunseurantapalavereja, jotta informaation kulkua saadaan tehostettua ja ihmiset olisivat ”yhdessä”. Haluan muutenkin osallistuttaa tiimini päätöksentekoon aivoriihissä, koska asiantuntijat tekevät sitä aitoa työtä ja näkevät parannusta vaativat kohteet parhaiten. 

Puhallamme tiimini kanssa yhteen hiileen ja olemme rakentaneet lähitukeen rennon ja hyväksyvän ilmapiirin. Henki on hyvä, ja sitä entisestään nostattaaksemme järjestämme tiimi-iltoja, joissa olemme käyneet mm. frisbeegolffaamassa, hohtokeilaamassa ja viettämässä iltaa yhdessä.

Yleisesti esimiestyö on hektistä ja työssä on painetta, mutta itselleni nämä asiat luovat työn imua ja toimivat motivaattorina. Työn vastapaino on kuitenkin tärkeää, ja vapaa-ajallani  käyn kuntosalilla, pelaan golffia ja käyn toisinaan golf-matkoilla ulkomailla. Lisäksi spontaanina ja hieman rämäpäänä kävin kokeilemassa laskuvarjohyppyä viime vuonna.

Niko laskuvarjohyppäämässä 3.jpg


 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@tiera.fi
  • Anna Björk
  • Anne Talvitie
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Firzeta Jakupovic
  • Heikki Lindstedt
  • Jaakko Matinlompolo
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta