facebook tracking

Olen ns. alanvaihtaja ja alkuperäiseltä koulutukseltani olen sähköasentaja. Jo nuoruudessani toisena koulutusvaihtoehtona minulla oli IT-ala, mutta valitsin kuitenkin silloin lopulta sähköalan. Valmistuttuani todellisuus sitten paljastui töiden puolesta hyvin epävarmaksi ja pätkätyöt seurasivat toisiaan, joten päädyin sitten jossain vaiheessa kokeilemaan myös autoalaa. Niitä töitä tehdessäni alkoi sitten ihan tosissaan kaduttamaan aikaisempi uravalinta ja ryhdyin työn ohessa kouluttautumaan tietotekniikkaan. Aluksi kynnys ryhtyä hakemaan IT-alan töitä oli todella korkealla, koska varsinaista käytännön työtä en ollut päässyt missään tekemään ja osaaminen oli opintojen ja omien vapaa-ajan harrastusten varassa. Vaihtoehtoja miettiessäni löysin Sarasen rekrytoivan koulutusohjelman ja sitä kautta pääsin sitten muutamankin IT-alan yrityksen haastatteluihin, mutta vielä ei tärpännyt. Tiera ei ollut varsinaisesti mukana Sarasen yhteistyössä, mutta olin kuullut yrityksestä hyvää ja kokemuksista rohkaistuneena otin itse yhteyttä ja pääsinkin haastatteluun. Ensimmäinen kerta ei kuitenkaan vielä johtanut mihinkään, mutta olin sinnikäs ja toisella kerralla sitten tärppäsi ja pääsin aloittamaan työt Tieralla syksyllä 2018. 

Työskentelen Tieran käyttöpalveluiden tuotantotiimissä teknisenä asiantuntijana. Tiimi ja tehtävät ovat pysyneet koko ajan pääosin samoina, mutta toki omien taitojen ja kokemuksen karttuessa ovat myös työtehtävät monipuolistuneet ja vaativuustaso kasvanut. Pääasiassa tehtävät liittyvät virtuaalialustojen ylläpitotehtäviin ja palvelimiin liittyviin muutostöihin: luodaan uutta ja muokataan vanhaa. Selvitämme häiriötilanteita ja vastaamme käytössä olevien palvelimien toimivuudesta sekä tehdään myös tiedostojen palautuksia ja hallinnoidaan AD-tunnuksia. Nautin todella paljon tehtävien vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta: jokainen case on vähän erilainen, vaikka pintatasolla saattaisikin olla samasta asiasta kysymys. Muistiinpanot ovatkin ahkerassa käytössä ja jokainen päivä opin paljon uutta. Muutenkin koko ala kehittyy niin nopeasti eteenpäin, että muutoksessa mukana pysyminen vaatii jatkuvaa opiskelua, joten omaakin kiinnostusta pitää löytyä. Itse saatan usein vielä vapaa-ajallakin syventyä lisää johonkin mielenkiintoiseen caseen ja usein näistä tutkimuksista on ollut seuraavana päivänä hyötyäkin. 

Urani Tieralla on kestänyt vasta verrattain lyhyen aikaa ja tällä hetkellä nautin jokapäiväisestä oppimisesta nykyisessä tehtävässäni. Vaihtoehtoja kehittymiselle on kuitenkin paljon, joten vaikka selkeää urasuunnitelmaa ei tällä hetkellä olekaan, niin aika näyttää mihin tehtäviin lopulta päädyn. Tierassa olen viihtynyt todella hyvin: yrityksessä on hyvä ilmapiiri, kaikki asiat ovat aina hoituneet hienosti ja meininki on kaikin puolin avointa. Myös omassa tiimissäni olemme kaikki samalla aaltopituudella ja keskinäinen yhteisymmärrys on hyvä. Kaikki hoitavat hommansa mallikkaasti ja kaveria autetaan aina, tällä on iso vaikutus työssä viihtymiseen. Itselleni nimenomaan hyvä ilmapiiri merkitsee paljon.

Nykyisessä työssäni viihdyn niin hyvin, että se tuntuu ajoittain lähes harrastukselta, kun samojen asioiden parissa tykkään puuhata myös vapaa-ajallani. Tietotekniikkaan liittyvien harrastusten ohella vietän ihan tavallista perhearkea. Lapsien kanssa ei tule ajankäytön ongelmia, kun kotipihan hiekkalaatikossa riittää aina puuhaa. Ulkoilemme myös ahkerasti koko perheen voimin ja kävelylenkeillä tai pyöräilemässä käymme lähes päivittäin. Tyytyväisempi elämääni en voisi olla ja jokaisen mielenkiintoisen päivän jälkeen olen iloinen, että aikanani tein päätöksen lähteä tälle alalle ja joka päivä myös tunnen, että se päätös oli oikea.

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta