facebook tracking

Uuden työn aloittamiseen liittyy paljon oivalluksia ja oppimista

Otin IT-alaan ensikosketukseni työskennellessäni helpdesk-tehtävissä eräässä IT-alan yrityksessä, jossa työskentelin osa-aikaisesti kaikkiaan 1,5 vuotta. Työsuhteen jälkeen olin muutaman kuukauden työnhakijana, jolloin Turun kaupungin Työpisteestä soitettiin ja kerrottiin mahdollisuudesta päästä kolmen kuukauden ajaksi töihin IT-alan yritykseen palkkatuetulle työjaksolle huhtikuussa 2018.

Jo kolmen päivän kuluttua soitosta olin haastattelussa Tieralla. Tiera oli itsessään minulle iso kysymysmerkki, enkä tiennyt yrityksen toiminnasta mitään, mutta haastattelussa mielenkiintoni kasvoi, kun yritystä ja sen toimintaa esiteltiin. Tarjottu työnkuva oli houkutteleva, koska kenttätyöskentely kuntaympäristössä yhdessä tiimin kanssa vaikutti mielenkiintoiselta mahdollisuudelta. Päätös työjakson aloittamisesta tehtiin ripeästi ja pian haastattelun jälkeen paiskattiin kättä päälle ja minulle esiteltiin Turun Unkarinkadun toimipisteen paikkoja. Seuraavalla viikolla aloitin työt ja pääsin tutustumaan toimipisteen henkilöstöön. Kokonaisuudessaan Tiera ja Turun kaupungin Työpiste hoitivat rekrytointiprosessin todella sulavasti.

Työjakson aikana tein töitä lähituen elinkaaritiimissä, jossa työskentelin lähituen ja käyttötuen IT-alan moniosaajien kanssa. Uuden työn aloittamiseen liittyy paljon uuden oppimista ja kysymyksiä, vaikka en lähtenytkään täysin nollatilanteesta liikkeelle. Apua ja ohjausta sain aina kuitenkin työkavereilta, ja kokonaisuudessaan tiimissä oli loistava henki, ja työyhteisön toiminta oli vaikuttavaa. Minut otettiin hyvin vastaan porukkaan, ja miltei alusta asti huomasi, että vaikka töissä ollaan, niin saa ja pitää olla hauskaa.

Työtehtäviini kuului koneiden vaihdot (ns. elinkaaripalvelut) ja käyttäjien opastus Turun alueen asiakkaiden toimipisteissä, koneiden pakkaaminen ja purkaminen elinkaaripalveluiden varastolla sekä erilaiset paperityöt. Opin päivittäin uutta Windows-ympäristöstä, asiakkaiden käyttämistä ohjelmista, erilaisista työkaluista ja laitteista, sekä tietoliikenteeseen liittyviä asioita. Uutena tehtävänä minulle tuli myös asiakaspalvelu asiakkaan toimipisteessä kasvokkain. Työjakson aikana sosiaaliset taitoni ja pelisilmäni asiakkaiden kanssa kehittyivät paljon, koska työtä tehdään tiimissä ja erilaisten asiakkaiden kanssa. Onnistumistani edesauttoi halukkuuteni ja valmiuteni oppia joka päivä uusia asioita sekä tiimin hyvä henki.

Uuden oppiminen ja intohimon parissa työskentely motivoi

Työjakson jälkeen Tiera tarjosi minulle määräaikaista työsopimusta seitsemäksi kuukaudeksi. Määräaikaisen työsuhteen jälkeen minut vakinaistettiin helmikuussa 2019, ja se nostatti fiilikseni korkealle. Vakituisen työsuhteen myötä elinkaaritehtävien lisäksi mukaan tuli lähituen häiriökeikkoja, Turun kaupungin sivistystoimen oppilaitoskeikkoja ja vastaavia tehtäviä. Laajentunut tehtävänkuva sopii itselleni mainiosti, koska tavoitteenani on oppia joka päivä jotain uutta ja kehittää omaa osaamistani mahdollisimman laajasti tätä hetkeä ja tulevaisuutta silmällä pitäen. Myös opiskelu kiinnostaa tulevaisuudessa, ja aion suorittaa IT-alan ammattikorkeakoulututkinnon datanomin tutkinnon jatkoksi.

Vaihtelevat työtehtävät ovat yksi työni parhaista puolista ja motivaatiotekijöistä, sillä minusta kaavamaisuus kangistaa. Pidän myös suuressa arvossa sitä, että saan työskennellä mielenkiinnon kohteeni parissa. Vapaa-ajalla tykkään puuhastella tietotekniikan parissa ja kaveripiirissäni olen se henkilö, jonka puoleen käännytään, kun tietotekniikka tuottaa ongelmia.

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta