facebook tracking

Tierassa olen aloittanut kesällä 2018, kun pitkän jahkailun jälkeen sain tehtyä päätöksen uudelle uralle siirtymisestä. Aikaisemmin olin pitkään töissä eräässä huoltoyrityksessä, jossa työskentelin teknisessä asiakaspalvelussa, tein sähkötyökalujen huoltotehtäviä ja samalla vastasin yrityksen kaikenlaisista IT-asioihin liittyvistä hommista. Olin suunnitellut jo pitkään alan vaihtamista ja olen kouluttautunut myös IT-alalle, joten huomatessani Tieralla avoimena olevan paikan laitepalvelujen elinkaaret-tiimissä, ei asiaa tarvinnut kauaa miettiä. Haastattelussa jännitti melkoisesti, mutta tulin valituksi ja päivääkään ei ole päätöstä tarvinnut katua. Sittemmin tehtävät Tieralla ovat muuttuneet ja tällä hetkellä työskentelen Lähituki-tiimissä IT-asiantuntijana.

Lähituessa työskentelyssä pidän paljon työn itsenäisyydestä ja vapaudesta sekä siitä, että työpäivät ovat vaihtelevia. Toki ajoittain esimieheltä tulee työpyyntöjä, jotka on hoidettava ensisijaisesti, mutta useimmiten aamuisin töihin tullessani tsekkaan tikettilistasta työpyynnöt ja suunnittelen päivän hommat ja mahdolliset asiakaskäynnit niiden mukaisesti. Meillä ei ole varsinaisia asiakasvastuita, vaan kaikki hoitavat kaikkea ja työpyynnöt napataan järjestelmästä ”nopeusjärjestyksessä”. Paljon tulee työskenneltyä puhelimessakin, mutta keskimäärin vietän asiakaskeikoilla enemmän aikaa kuin toimistolla. Nyt korona-aikaan asiakaskäyntien tarpeellisuutta harkitaan erityisen tarkasti, mutta tarvittaessa niitä kyllä tehdään ja kaikkia tehtäviä ei etänä edes pystyisi hoitamaan. Asiakaskäyntejä varten meillä on selkeät ohjeistukset ja hyvät suojavarusteet, joten nykyään homma hoituu jo rutiinilla. Itse kun olen tällainen puheliaampi kaveri, niin asiakaskäynnit tuovat kivaa vaihtelua päivään ja muutenkin porukassa on kiva tehdä töitä. Lähituen tiimissä meillä on tosi hyvä yhteishenki: läppä lentää ja hyväntahtoinen piikittely kuuluu huumorimielessä asiaan. Kaikkien kanssa tullaan toimeen, meillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja kun kaikki ovat myös hyvällä asenteella töissä, niin kertaakaan ei ole vielä harmittanut lähteä aamuisin töihin.

Olenkin viihtynyt Tieralla tosi hyvin ja arvostan paljon sitä, että työntekijöistä ihan aidosti välitetään ja heidän hyvinvointiinsa ja kehittymiseensä panostetaan. Työsuhde-edut ovat hyvät ja itse mm. kuittaan kuukausittaisen kuntosalimaksun kokonaan liikuntaedulla. Tiera on myös kohtuullisen suuri yritys, joten kehittymiseen ja uralla etenemiseen on paljon mahdollisuuksia. Itselläni ei kovin selkeitä urahaaveita tässä vaiheessa ole, vaikka toki uralla eteneminen ja kehittyminen kiinnostavat. Lähdinkin innolla mukaan Tieran sisäiseen palvelumuotoilun ja tuotteistamisen ammattitutkintoon johtavaan koulutukseen, kun esimieheni mahdollisuudesta vinkkasi. Koulutus on edennyt jo loppusuoralle ja lopputyönäni pohdin erilaisia lähituen palveluiden tuotteistamisen vaihtoehtoja. Koulutuksen myötä olen myös päässyt tutustumaan Tieran eri organisaatioista tuleviin henkilöihin ja ajatusten vaihto yrityksen eri tasolla työskentelevien kanssa on ollut todella silmiä avaavaa ja mielenkiintoista. Olen myös mukana Tieran sisäisessä mentorointiohjelmassa, jossa toimin mentorina vastaavaa työtä tekeville uusille tieralaisille lähinnä liikkeenluovutusten yhteydessä, kun asiakasorganisaatio tai kunta ulkoistaa omat IT-palvelunsa Tieralle. Käytännössä annamme kollegoina tukea työhön liittyvissä asioissa ja kerromme, minkälaista työskentely Tierassa on. Pyrimme omalta osaltamme hälventämään mahdollisia pelkoja ja helpottamaan siirtyvien henkilöiden sopeutumista uuteen tilanteeseen tarjoamalla matalan kynnyksen vertaistukea.  

Tietokoneiden kanssa tykkään puuhailla myös vapaa-aikanani ja autan mielelläni myös kavereita heidän mahdollisissa puhelimiin tai tietokoneisiin liittyvissä ongelmissa. He jeesaavat minua sitten puolestaan jossain muussa. Tietokoneella pelaaminen on myös mieluisaa puuhaa, tämä on toki perheen myötä jonkin verran vähentynyt. Ihan perinteinen ”perusnörtti” en kuitenkaan ole, vaan urheilu on ollut lähellä sydäntä koko elämäni ajan, joten erilaisen liikkumisen parissa kuluukin paljon vapaa-aikaa. Kuntosalilla käyn 4-5 kertaa viikossa ja lätkää olen pelannut pikkupojasta lähtien, jossain vaiheessa vähän enemmänkin tosissaan, mutta tällä hetkellä viikoittain kavereiden kanssa höntsäsarjassa. Kesäisin pelaan harrastesarjassa myös rullakiekkoa ja padel on uusi kiva juttu, johon hurahdin viime kesänä. Frisbeegolfiakin tykkään pelata. Kaiken tämän vastapainona nautin kuitenkin myös ihan pelkästä oleilusta perheeni kanssa.

Lasse Lehto.jpg

 

 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Holopainen
  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Erkki Laine
  • Firzeta Jakupovic
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta