facebook tracking

Asiantuntijasta esimiestehtäviin

Tiera-urani alkoi vuonna 2014 siirtyessäni alihankkijalta Manpowergroup Solutions:ilta Tieran lähituki-tiimiin. Ennen siirtymistäni olin työskennellyt Manpowerilla ja sen alihankkijoilla vuodesta 2010 alkaen. Tiera-urani alkuvaiheessa työskentelin käytännössä edelleen eri tehtävissä Turun kaupungin IT-palveluissa: aluksi käyttöohjelmiston päivitysprojektissa ja myöhemmin tietoliikenneasiantuntijan tehtävissä. Verkkohommia tuli tehtyä aina kevääseen 2020 asti, jolloin Tieralla aukeni mahdollisuus edetä Turun lähituen ryhmävastaavaksi. Osoitin kiinnostusta paikkaan ja muutaman haastattelukierroksen jälkeen tulin valituksi tehtävään.

Lähituen ryhmävastaavana tehtävänäni on toimia esimiehenä noin 15:lle it-asiantuntijalle ja huolehtia heidän hyvinvoinnistaan ja työssä kehittymisestään. Esimiehenä teen myös viimekäden päätöksiä mahdollisissa ongelmatilanteissa ja seuraan, että tietyt sopimuksien mukaiset työtehtävät tulevat tehdyksi sovitusti ja aikataulussa. Tierassa on paljon erilaisia ihmisiä ja ikähaarukka tiimissämme on suuri. Tulemme silti toistemme kanssa hyvin toimeen ja itse haluan olla kaikille työyhteisön jäsenilleni helposti lähestyttävä ja avulias esimies. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja siksi haluan tarjota apuani ja omaa asiantuntemustani sitä tarvitseville. Tiimiltäni toivon, että edelleen tehostaisimme tiedonkulkua ja lähentyisimme entistäkin enemmän. Samoin haluaisin, että yhteistyö eri tiimien välillä lisääntyisi. Oman tehtäväni ohessa toimin myös työpisteeni toimipistevastaavana eli huolehdin, että toimistolla on kaikki tarvittavat tarvikkeet työstä suoriutumiseen. Lisäksi kouluttauduin Turun toimipisteen ensiapuvastaavaksi.

Uusi ryhmävastaavan rooli on tuonut muutoksia myös työaikajärjestelyihin ja samalla toimisto on siirtynyt lähemmäksi kotia. Aamuruuhkassa ei tarvitse enää juuri ajella ja joskus aloitan työt aamulla jo kotona ja toimistolle siirtyminen lykkääntyy. Tieralla on hyvin joustavat työajan ja -paikan järjestelymahdollisuudet, joten tarvittaessa voin työskennellä kotoa käsin koko päivän. Auton käyttö onkin vähentynyt huomattavasti ja nykyisessä työssäni tarvitsen sitä enää harvoin. Uuden työn mukana siirryin myös joustotyöaikaan, joten olen töissä tarvittaessa koko ajan. Toimistolle tullessa pyrin kuitenkin käyttämään leimauslaitetta, joka kirjaa automaattisesti tehdyt työtunnit työaikajärjestelmään. 

Heikki.webp

Nykyisessäkin työssäni olen pyrkinyt pitämään työajoista kiinni ja lähtemään  toimistolta neljän jälkeen. Kotona minua odottaa kahdeksanpäinen (yhdeksän, jos pienen pieni kääpiövillakoira lasketaan mukaan) uusioperhe, joten kiirettä siis pitää myös kotirintamalla! Vapaa-aika ja illat kuluvatkin kuskatessa lapsia harrastuksiin, avovaimon keksimissä pihatöissä sekä pallopelien ja penkkiurheilun parissa.

Olen viihtynyt työssäni ja oma kehityskäyräni osoittaa edelleen ylöspäin. Etenemiseni asiantuntijan roolista ryhmävastaavaksi antoi jälleen hyvän esimerkin yrityksemme toiminnasta ja mahdollisuuksista omalla uralla kehittymiseen. Koko Tieran kehitys on ollut vuosien saatossa myönteistä ja meihin työntekijöihin panostetaan, työhyvinvointia kehitetään ja samalla yrityksen taloudellinen tilanne on parantunut. Tämä vahvistaa myös omaa luottamustani toimialaa ja työpaikkaani kohtaan, ja voinkin sanoa olevani ylpeä tieralainen: jokaisena työpäivänä ripustan firman avainnauhan ilolla kaulaani. 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Holopainen
  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Erkki Laine
  • Firzeta Jakupovic
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta