facebook tracking

IT-asiantuntija, Tiera Pilvipalvelut 

Siirryin Tieran työntekijäksi vuoden 2019 loppupuolella aikaisemman työnantajani ICT-palvelutuotantohenkilökunnan siirtyessä Tieraan liikkeenluovutuksella. Aikaisemmassa työpaikassani ICT-palvelutoiminta oli melko pienimuotoista, joten kun meille kerrottiin tulevasta muutoksesta, olivat omat odotukseni tulevaisuudesta pääosin positiiviset. Oma ajatukseni oli, että on hienoa päästä osaksi isompaa yritystä - ja esimerkiksi uralla etenemismahdollisuudet ovat tätä kautta paremmat. Hyvä juttu oli, että jo hyvin varhaisessa vaiheessa siirtymisprosessia meidät siirtyvät työntekijät otettiin keskusteluihin mukaan.  Mieltä askarruttavista asioista oli mahdollisuus kysyä, ja jopa vielä epäselvistäkin asioista kerrottiin avoimesti. Omalta osaltani siirtyminen Tieran palvelukseen sujuikin varsinkin tuskattomasti.  

Vaikka Tierassa työtehtäväni O365-palvelun pääkäyttäjänä on pysynyt pääosin samana, olen jo ehtinyt huomaamaan paljon mahdollisuuksia uusiin tehtäviin ja työnkuvan laajentamiseen: ovia uuteen tuntuu olevan raollaan paljon aikaisempaa enemmän! Omaa ammatillista tekemistäkin katsoo vähän eri silmin nyt, kun mahdollisuuksia on selkeästi enemmän tarjolla. Kesäkuun alussa voimaan tullut organisaatiomuutos Tieran Pilvipalveluiden tiimiin toi toimenkuvaan uutta, kun resurssin sijaan olemme nyt käytännössä palveluntarjoajia, ja tekeminen on paljon aikaisempaa suunnitelmallisempaa ja volyymit suurempia.

Uutena tieralaisena on yrityksen toimintatavoissa toki edelleen paljon opittavaa ja sisäistettävää - jo pelkästään se, että toimipisteet ja työkaverit ovat ympäri maata, on iso muutos aikaisempaan verrattuna. ”Vanhat tieralaiset” ovat kuitenkin ottaneet meidät uudet työkaverit lämpimästi vastaan, ja jopa yllättävänkin nopeasti olen aidosti alkanut tuntea kuuluvani porukkaan. Tehtäessä työtä eri toimipisteissä kaukana toisista on aina vaarana se, että siiloudutaan oman tiimin kesken, mutta esimerkiksi kuukausittaiset etäyhteistilaisuudet ovat lähentäneet porukkaa. Tuntuu, että todella nopeasti on päästy yhteiseen työn tekemiseen mukaan ja työtehtävien samanlaisuus yhdistää maantieteellisestä välimatkasta huolimatta.

Omalta osaltani isona apuna sopeutumisessa on ollut myös kuulumiseni koko Tieran yhteiseen yrityskulttuuriryhmään. On hienoa, että siirtymisissä otetaan huomioon myös yksittäisen työntekijän huolet ja murheet, eikä ajatella asiaa pelkästään yrityksen näkökulmasta.

Oman kokemukseni perusteella haluaisin sanoa tuleville liikkeenluovutuksissa siirtyville henkilöille, että siirtoa ei kannata liikaa murehtia. Työntekijät siirtyvät Tieraan vanhoina työntekijöinä, ja itse ainakin ajattelen, että isommassa yrityksessä tulevaisuus on jopa paremmin turvattu pieneen paikallistoimijaan verrattuna. Kannattaa myös muistaa, että elämä ei ole pelkkää työntekoa, ja pitää pääkopastaan sekä jaksamisestaan kokonaisvaltaisesti huolta.

ToniV.jpg

 

Omalla kohdallani tärkeänä työn vastapainona toimii valokuvaus: luonnossa kulkiessa, katsellessa ja kuunnellessa on täysin eri asiat mielessä kuin työpäivän aikana. Teen jonkin verran myös erilaisia tapahtumakuvauksia, mutta luontokuvaus on lähimpänä omaa sydäntä. Suomen vaihtuvissa vuodenajoissa riittää aina uutta kuvattavaa ja harrastuksen myötä tulee myös aika paljon liikuttua eri puolilla Suomea. Lisäksi teen silloin tällöin kuvausreissuja myös ulkomaille joko kavereiden tai perheen kanssa. Luonnossa liikkuessa ja uusia maisemia kuvatessa pääsen irrottautumaan arjesta ja rentoutumaan täysin.

 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta