facebook tracking

Konesalien ninja vuodesta 2016

Alkujaan urani IT-alalla alkoi vuonna 1998 suorittaessani työvoimatoimiston ja Microsoftin järjestämän MCSE-kurssin. Kurssin jälkeen työskentelin Nokialla ja muilla asiakkailla mm. lähituki- ja palvelintehtävissä ja vuonna 2006 siirryin Manpowerille ja sitä kautta aikanaan Turun kaupungista tuli yksi asiakkaistani. Kahdeksan Manpower-vuoden jälkeen Manpower ja Tiera tekivät liiketoimintakaupan, jonka yhteydessä siirryin Tieran Lähituki-tiimiin IT-asiantuntijaksi. Siitä kolme vuotta myöhemmin tehtäväni vaihtuivat järjestelmäasiantuntijaksi Käyttöpalveluiden tiimiin.

Itselleni vuoden 2016 tehtävien vaihdos oli iso asia. Tehtäväni muuttuivat silloisen lähituen tiiminvetäjäni ehdotuksesta, mutta taustalla oli myös oma halu edetä uralla. Olisi ollut hölmöä olla tarttumatta tarjottuun tilaisuuteen, sillä harvemmin niitä siunaantuu vanhemmalla iällä.

Järjestelmäasiantuntijana vastaan palvelinten ja konesalien ylläpidosta ja kehityksestä. Käytännössä siis etsin ja korjaan fyysisillä sekä virtuaalisilla palvelimella esiintyviä vikoja tai asennan kokonaan uusia palvelemia. Lähitukitehtäviin verrattuna järjestelmäasiantuntijan työ on monipuolisempaa ja haastavampaa. Työssäni kohtaan joka päivä uusia ongelmia ja pääsen pohtimaan niihin ratkaisuja. Työstä ei tule rutiininomaista ja yksikään päivä ei ole samanlainen. Se on osaltaan todella mielenkiintoista ja motivoivaa, mutta välillä myös aika haastavaa.

Tehtävieni muuttuessa enemmän toimistopainotteiseksi, aloin yllättäen kärsimään selkävaivoista. Apua ongelmaani olen kuitenkin saanut työnantajan tarjoamista ergonomiaratkaisuista, fysioterapia- ja työterveyspalveluista, sekä omista kamppailulajiharrastuksista, jotka ovat minulle myös suuri henkinen voimavara.

Kamppailulajeja kohtaan kiinnostus syttyi jo pienenä poikana. Tuolloin kävin judon alkeiskurssin ja myöhemmin aloitin karaten ja thai-nyrkkeilyn. Karate ja judo jäi, mutta thai-nyrkkeilyä olen harrastanut jo yli 30 vuotta. Thai-nyrkkeilyn lisäksi harrastan mm. Krav Magaa ja lukkopainia.  Viikossa treenitunteja kertyy parhaimmillaan 6-8 h ja se edistää hyvinvointiani ja purkaa työpaineita. Lajeissa on aina kiehtonut niiden taktisuus ja teknisyys, vaikka se ei aina maallikon silmään välitykään.

Oman osaamisen kehittäminen on välttämättömyys asiantuntijatyössä

Aloitin kyberturvallisuuden erikoisopinnot Kaakkois-Suomen avoimessa ammattikorkeakoulussa, koska osaamisen jatkuva kehittäminen on edellytys työssä onnistumiselle. En ota kuitenkaan opinnoista suurta stressiä, koska opiskelun ja kokoaikatyön yhdistäminen vaatii paljon. Ruutuajat nousevat kohtuuttoman suuriksi ja se lisää fyysistä kuormitusta. En kuitenkaan halua luopua työstäni opiskellakseni, joten olen päättänyt hoitaa opinnot oman aikatauluni mukaan. Olen periksiantamaton hyvässä ja pahassa ja sen seurauksena stressitasoni nousevat ajoittain korkealle.

Tulevaisuudessa haluan olla mahdollisimman hyvä niin työssäni kuin vapaa-ajan harrastuksissani. Nykyaikana monen asian erinomainen hallitseminen on vaikeaa, koska kokonaisuudet ovat valtavia. Tavoitteenani on kuitenkin kehittyä työssäni laaja-alaiseksi it-ammattilaiseksi ja sen saavuttamiseksi yritän tehdä joka päivä parhaani ja oppia jotain uutta.

uratarina.jpg

Jari tatamilla.

 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Holopainen
  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Erkki Laine
  • Firzeta Jakupovic
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta