facebook tracking

Siirryin Tieralle vanhana työntekijänä liikkeenluovutuksen yhteydessä loppuvuodesta 2019. Melko nuoresta iästäni huolimatta olen ennen tieralaistumistani ehtinyt tehdä It-alan töitä jo reilut 20 vuotta: urani alussa jäin armeijan jälkeen töihin Puolustusvoimiin, jossa erilaisten It-tehtävien parissa vierähti lähes kymmenen vuotta. Aluksi toimin ATK-tukihenkilönä ja muutamien vuosien jälkeen etenin ICT-asiantuntijaksi. Halusin kuitenkin edelleen kehittyä urallani, joten lopulta hakeuduin muualle aikaisempaa vaativampiin tehtäviin. Tieralle siirryin Sarastia Oy:stä, jossa työskentelin lähinnä asiakkaiden ICT-palveluiden ylläpitämiseen ja muutoksenhallintaan liittyvissä hankkeissa.

Omalla kohdallani siirtyminen Tieraan ei työn sisällön kannalta tuonut suuria muutoksia toimenkuvaani. Teen edelleenkin töitä Hämeenlinnan alueen julkisen puolen asiakkuuksien palvelinhallinnan ylläpitämisen ja sovellusten käyttöönottamisen parissa, mutta nyt osana Tieran Käyttöpalvelut-organisaation kehitystiimiä. Aitona yhteistyökumppanina pyrimme toimittamaan aina asiakkaille heidän kannaltaan parhaimmat ja järkevimmät ratkaisut ns. ”avaimet käteen”-periaatteella, joten alkukartoituksen jälkeen seuraavat askeleet määräytyvät käytännössä aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Pääosin työni on siis projektiluontoista ja siihen liittyy paljon muutoksenhallintaa. Pidän työstäni paljon ja tavallaan voin sanoa olevani jo nyt unelmaduunissani. Koska haluan kuitenkin edelleen kehittää osaamistani, olen syksyllä aloittamassa Prince2-sertifikaattiin johtavan projektinjohtamisen koulutusohjelman. Koulutuksen myötä saan eväitä entistäkin ammattimaisempaan projektityöskentelyyn ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa tulen työskentelemään asiakkaiden tulevissa muutoshankkeissa projektipäällikkönä. 

Siirtyminen Tieraan on yllättänyt minut kokonaisuudessaan positiivisesti. Omalla kohdallani itse liikkeenluovutus sujui ongelmitta ja meille annettiin tietoa kaikissa vaiheissa siinä määrin, kun sitä vain oli mahdollista antaa. Itselleni ei tuolloin edes ehtinyt muodostua mitään suurempia huolenaiheita, vaan alusta asti oli selvää, että muutoksessa otetaan huomioon myös työntekijöiden tarpeet ja toiveet. Kaikkiin mieltä askarruttaviin asioihin löytyi vastaukset ja tuli vahva fiilis, että meistä työntekijöistä todella aidosti välitetään. Erittäin positiivista oli myös se, että pääsimme itse vaikuttamaan tuleviin työtehtäviimme ja henkilökohtaisen osaamiskartoituksen myötä mielekäs urapolku löytyi kaikille. Tästä toimintamallista kannattaa myös jatkossa pitää liikkeenluovutusten yhteydessä kiinni. Samassa tilanteessa olevia neuvoisinkin luottamaan siihen, että asiat kyllä järjestyvät. Kannattaa myös rohkaistua avaamaan suunsa ja kertoa viimeistään tarjotuissa muutostyöpajoissa mahdolliset huolenaiheet, olivatpa ne sitten mitä tahansa. Apua on kyllä tarjolla.

Vapaa-aikani kuluu pääasiassa melko perinteisissä merkeissä koneen äärellä pelaten ja telkkaria katsellen. Perheeseeni kuuluu 15-vuotias tytär ja ulkoilun säännöllisyydestä huolehtii 1-vuotias japaninpystykorva Koda. Olen myös mukana Ilvessoturit ry:n toiminnassa ja kuulun sen hallitukseen. Ilvessoturit on airsoft-pelaamiseen keskittyvä yhdistys, jossa pelaaminen on lipsahtanut melko suureelliseksikin toiminnaksi. Osallistumme kansainvälisiin airsoft-tapahtumiin, joissa mukana on parhaimmillaan tuhansia ihmisiä ja osana tapahtumia käytetään toimivia autoja ja jopa panssarivaunuja. Tapahtumat voivat kestää useita päiviä, jolloin tilanne on niin sanotusti päällä vuorokauden ympäri. Harrastuksen puitteet ovatkin kasvaneet sen verran suuriksi, että ihan joka viikko ei myöskään kotirintamalla enää lähdetä metsiin juoksemaan, vaan nykyisin pelaamme oman porukan kesken muutaman kerran vuodessa. Toki virallisen yhdistystoiminnan myötä tapaamisia on säännöllisesti, ja niiden lisäksi kokoonnumme muutaman kerran vuodessa myös ihan muissa merkeissä yhteisiin illanviettoihin. 

Julius.jpg

 

Joko Kuntien Tiera Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anne Holopainen
  • Anne Talvitie
  • Antti Hälikkä
  • Anu Lamberg
  • Arja Fodstad
  • Arto Vainiomäki
  • Atte Silventoinen
  • Christo Romberg
  • Erkki Laine
  • Firzeta Jakupovic
Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta